Dostopnost

Na Krajevni skupnosti Kovor se zavezujemo, da bomo po najboljših močeh omogočali dostopnost spletišča www.ks-kovor.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče www.ks-kovor.si

Prilagojena dostopnost našega spletišča se uporablja predvsem za vsebine, ki se nanašajo na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki, dostopnost pa je prilagojena tudi ostalim vsebinam spletne strani.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

  • Možnost spremembe kontrasta in povečanja velikosti pisave (desni rob spletne strani)
  • Možnost preskoka do vsebinskega dela vsake podstrani in premikanju po elementih s tabulatorko (tipko “Tab”)

Stopnja skladnosti

Spletišče www.ks-kovor.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Kljub prizadevanju zaradi nesorazmernega bremena nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 17. 06. 2022 na podlagi samoocene in zapisnika 0616-31/2022/1

Povratne in kontaktne informacije

Kljub našim prizadevanjem za čim večjo dostopnost vsebin našega spletišča, lahko zaradi nenehnih posodobitev vsebin obiskovalci pri brskanju po spletišču www.ks-kovor.si občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov ks.kovor@gmail.com

Odgovor oziroma dokument z vsebino v dostopni obliki boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.ijs@gov.si

Izvršilni organ za morebitne postopke je:

Inšpektorat za javni sektor
MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

01 478 83 84
gp.ijs@gov.si
www.ijs.gov.si

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več